Mor og barn trening

Da var onsdagen her og vi skal på mor og barn trening seinere i dag. Vi går på vårt treningsstudio og det er en time fast hver onsdag. Det er for medlemmer, men kan også kjøpes som klippekort for de som ønsker det. Det jeg liker så godt ved disse timene er at det er lavterskel for å amme, bytte bleie på ungen eller hvis man må sette seg ned å få ungen til å sove for eksempel. Barna er med på timene og ligger på mattene foran oss. Man kan bruke med i øvelsene. Min lille syns det er veldig gøy å være med på knebøy blant annet. Ellers er dette en time hvor de krabber rundt og koser seg men hun mor får trent. 

En annen ting jeg også bruker hyppig på treningsstudioet er barnepassen. For barn under et år er det barnepass 4 ganger i uken på dagtid i hverdagene. Der er hun halvannen time mens jeg tar meg en økt, dusj og badstue. Hvis det skulle være noe så ringes du opp. Personlig har jeg aldri blitt ringt opp. Hun koser seg skikkelig med lekene der. 

Med alle disse tingene tilgjenglig så skulle en tro at man bare hoppet inn i treningen 6 uker etter fødsel. Jeg klarte ikke det da jeg fikk en ny hverdag og trengte å tilpasse meg den. Jeg trengte også bli kjent med babyen min og finne vår rytme. Jeg følte også at kroppen min ikke var klar før nå nylig. Alle sier at man skal nyte denne permisjonstiden. Men i det siste så har jeg begynt å bli rastløs. Vi må ut hverdag enten det er for trening, handling eller trilletur. Hun er jo oppe så tidlig hver morgen uansett og dagene blir lange om vi skal være hjemme hele dagen. 

Trilleturer har det ikke blitt så mye av som jeg hadde håpet på da hun ikke har vært noe særlig glad i å ligge i vognen. Hun vil opp å se. Nå er hun snart 8 måneder så får bytte over til sportsdel så blir hun mer fornøyd med å kjøre vogn. En del av meg vil holde på bagdelen en liten stund til. Vil ikke innrømme ovenfor meg selv at hun har blitt så stor allerede, så vi får se når jeg gjør byttet. 

Overnight oats

God tirsdagsmorgen.I skrivende stund sitter jeg og hun lille og inntar en veldig sein frokost. Hun våknet ikke før halvt ti idag. Skjønte ingenting og bråvåknet og gikk for å sjekke om hun pustet, men joda hun sov utrolig godt. Så fikk meg litt egentid på morgen idag som gikk til å å sette på klesvask og rydde kjøkkenet.

En annen ting vi våkent til på østlandet idag var et helt hvitt teppe over hele landskapet. Det har snødd i natt. Når jeg var yngre så var det noe av det beste som fantes å våkne opp til den første snødagen. Da var det frem med dress, støvler og akebrett. Man ble jo oppriktig lykkelig og ville bare ut. Nå i voksen alder sitter jeg her og inntar frokost. Har slått på varmen i bilen sånn at den smelter raskt nok og jeg slipper å ta så mye av det. Hvordan tiden forandrer seg. 

Nedenfor kommer det en oppskrift på det jeg sitter å spiser akkurat nå . Jeg elsker mat som så og si lager seg selv. Dette er en av disse. Jeg lager den kvelden før. Legger det i kjøleskapet og står opp på morgenen, slår på kaffemaskin lager meg en kopp kaffe og vips der er maten klar. Veldig kjekk mat å ha med to go også. Noen ganger pleier jeg å spise den på vei til jobb på bussen. 

 

  • 1,5 dl havregryn
  • 2 dl melk
  • 0,5 dl gresk yoghurt naturell, gresk yoghurt med vanilje eller magker kesam/vaniljekesam
  • 1 ss chiafrø, linfrø, solsikkefrø eller en frøblanding (kan sløyfes)
  • 1 klype salt
  • Syltetøy eller frossen frukt 

  

Bland alt sammen ha det i et syltetøyglass eller lufttett plastboks, og den er klar til å nytes dagen etter.

Ut på tur, aldri sur

Jeg rakk ikke timen jeg skulle på idag så tok meg en trilletur istedenfor. Hun lille var grinete og ikke blid mens jeg kledde på henne for hun var overtrøtt og ville bare sove. Perfekt anledning tenkte jeg da. Kan jeg få litt trening og hun få tatt seg en liten lur. 

Vi kom oss ut og det var bitende kaldt. Tenkte at det tar seg sikkert opp og gir seg snart, men det ble bare kjøligere og kjøligere. Like etterpå begynte det å snø. Jeg hadde på meg feil sko og vurderte å snu for det var kaldt og glatt. Eneste som hadde det som plommen i egget var hun lille der hun lå og koste seg i vognen og sov tungt.

Når ungen sover så godt så tørr jeg ikke flytte på henne så ble gående i snøvær og kulde bare fordi hun sov så godt. Så ble en god tur før vi satte kurset hjemover. Hun våkent forresten ikke i det vi kom hjem og har flyttet henne over på rommet hennes. Så det betyr litt pampering time og tid for en ansiktsmaske og litt egenpleie.

 

Man skjønner ikke hvor fort de vokser

God mandagsmorgen.Her på østlandet er det kjølig og høsten har kommet for fullt. Sitter nå å venter på å gå ut, bilen må bare varmes opp så jeg slipper å skrape så mye is. Jeg har tatt frem vinterjakkene. Noen andre som også har gjort det? Stod opp til en terrasse full av rim idag. gruer meg faktisk litt til å gå ut. Men ut må man. Må dessuten ut å få gjort shopping unna til hun lille. For det er bare henne jeg shopper til for tiden. Går rett i barneavdeling i alle kjedebutikkene jeg går i. 

Alle sa til meg at man ikke skulle kjøpe små ting for de vokser så utrolig fort, så jeg kjøpte i overkant store ting. Jeg stod der på sykehuset med klær i størrelse 74 og syns til og med det var lite. Nå har jeg lært man må ha en del nyfødt klær for man kommer i en periode der man er i en ny hverdag og ungen min iallefall har gulpet så mye at jeg var oppi 6-8 klesskift om dagen på henne. Er ikke før nå at det har roet seg litt. Så jeg drev med netthandel mens jeg var på sykehuset for å få noe å ha på henne. Jeg angrer ikke på det jeg har kjøpt til henne for alt jeg har kjøpt i de små størrelsene har hun brukt godt. 

Men nå er den nyfødt perioden over og hun gulper ikke så mye som før så nå er det som regel et klesskift om dagen. Hun har vokst ut av alle dresser, vognpose og vintertøy generelt. Jeg kler på henne klær og ser at de strammer. De samme klærene som hun druknet i før våren og sommeren kom. Ja men de vokser utrolig fort sier alle til meg, Men det skjønte jeg ikke før jeg stod midt oppi det selv, og har hun virkelig vokst så mye? Ja det har hun, men igjen det er så uvirkelig for meg helt frem til jeg ser det med klærene. Og ikke nok med det nå har jeg fått en liten krabber i hus så dagen idag må gå til å barnesikre leiligheten. Tiden løper fra meg og jeg syns det er skummelt. Når vi var i nyfødtperioden så ville jeg at hun skulle bli større for hun var så skjør og liten, mens nå savner jeg virkelig den tiden. Jeg må slutte å se frem og tilbake og leve mer i nuet med henne. Denne tiden får jeg ikke tilbake. 

 

Vegetarsøndag

God søndag formiddag. Her i huset har vi vært oppe siden altfor tidlig og angret veldig på at jeg var oppe seint igår når hun lille våknet idag tidlig og absolutt ikke skulle sove lengere. Men tro det eller ei, jeg kommer til å gjøre det samme igjen neste helg for man glemmer ting så fort. 

Inatt ble også klokken stilt og før så betydde det at man kunne sove en time ekstra. Det kan umulig ha vært folk med barn som fant på dette med at vi skal stille klokken. Nå tar hun lille seg en lur og ville egentlig støvsuge hele huset en utsetter det til hun har våknet igjen for vil ikke vekke henne. Hvis hun ikke får denne formiddagshvilen så blir kvelden et sant mareritt. 

En ting som jeg syns er vanskelig i hverdagen er å konstant finne ut av hva vi skal ha til middag. Så vurdere å begynne med middagsplaner for hele uken. Det gjør det jo mye enklere å handle inn også. Nå for tiden føler jeg at jeg drar til butikken nesten hver dag for å handle ting. Dette til tross for at vi handler alt av kjøtt og kylling i Sverige. Så nå må det bli slutt på dette. 

Idag skal vi ha en av mine favoritt supper på høsten.Nemlig en spicy gulrotsuppe. Generelt er jeg veldig glad i supper og gryter på høst tid når det blir mørkere og kaldere ute. Supper og gryter er feel good mat som varmer i kropp og sjel. Samtidig som det er lett, godt, sunt og metter godt. Man kan nesten ikke feile på det. Legger ved oppskriften jeg bruker på min gulrotsuppe. I oppskriften under så er den med kylling men vi har vegetar søndag og jeg har derfor droppet kyllingen for oss idag. 

Spicy gulrotsuppe - 4 porsjoner

1 løk, finhakket

2-3 ss nøytral olje

2 fedd hvitløk, finhakket

1-2 rød chilli

1 ts malt paprika

1 ts gurkemeie

600 g gulrøtter i biter

100 g poteter i biter

1 l kyllingkraft eller buljong.

Salt og pepper smaker du til

TILBEHØR

Kylling filet i biter(kan sløyfes)

Creme fraiche eller liggende

Fersk koriander

 Fremgangsmåte

Skrell og skjær gulrøtter og poteter i biter. Finhakk løk, chilli og hvitløk. 

Ha olje i en gryte, tilsett løken og la den frese til den er myk og blank, ha deretter i chilli,hvitløk og krydder. La det ligge ett par minutter mens den surrer  og ha i buljongen samt gulrøtter og poteter. La alt dette koke i 30-35 min til alt er mørt. Hell over i en blender eller bruk en stavmikser og kjørt det til det ikke er noen klumper igjen. Server med kylling, creme fraiche og koriander. 

 

Favoritt lunsj for tiden

Med hektiske dager som spedbarnsmor så liker jeg raske, gode og ikke minst næringsrike måltider. Det jeg har lagt min elsk på nå som dagen etter en treningsøkt er salater. Favoritten for tiden er fetasalat. Jeg har alltid elsket salater da det er godt og sunt. Har man i noe protein så metter samtidig godt. Akkurat i denne salaten så har jeg ikke tilsatt noe kylling eller kjøtt, men jeg syns det er greit med et vegetar måltid om dagen. Det er dessuten ikke så lang tid mellom lunsj og middag for min del. 

 

Oppskrift fetasalat

250g Salatmiks 

100g Cherrytomater

1/4 Agurk

 1/2 Fetaost i blokk

20g Alfaspirer

1/2 granateple

1/2 mango (Kan sløyfes)

20 g pinjekjerner eller valnøtter (Kan sløyfes)

Fransk dressing mix

 

Jeg personlig bruker mango eller granateple ettersom hvilken sesong vi er i. Nå er det granateple sesong så da er det det går i. Jeg har alltid elsker granateple siden jeg var liten jente og har vokst opp i et hjem hvor det ble spist hyppig. Det tar litt tid å skrelle for å få ut kjernene men det jeg pleier å gjøre er å skrelle flere om gangen også ha det i en lufttett boks i kjøleskapet og ta derfra. Her hjemme hos oss rekker granateplene aldri å bli dårlig for det blir spist opp i en fei. Hender jeg spiser kjernene uten noe annet med skje om kos og snacks. 

 

 

 

 

Nå starter det!!!

Jeg er en helt vanlig mamma med en nydelig liten baby på snart 8 måneder. I løpet av graviditeten la jeg på meg altfor mange kg grunnet min konstante craving. Jeg la på meg hele 40kg i løpet av de 9 månedene. Nå har det gått 8 måneder men jeg venter fortsatt på at de skal forsvinne. Men dette forsvinner ikke av seg selv har jeg funnet ut av, men nå har jeg bestemt meg for å komme tilbake til den kroppen som jeg selv føler meg tilfreds med. For nå om dagen føler jeg meg ikke vel slik jeg er. Jeg er på en vekt som ikke er sunn for meg. Ønsket om å komme tilbake er stort samtidig som jeg vet at det er mye jobb som står fremfor meg akkurat nå. Jeg er klar for det nå. Håper dere vil følge meg på min vei videre. 

Litt mer om meg. Akkurat nå veier jeg 87 kg. Dagen før jeg fødte veide jeg 112 kg. Jeg har tatt av meg litt men nå skal jeg aktivt inn for å gjøre noe med dette. Nå har jeg meldt meg inn på treningsstudio og har lastet ned lifesum appen. Jeg har også en fitbit som jeg har begynt å bruke igjen.