Treig start på uken

Da var mandagen her. Jeg stod opp idag og kunne ikke svelge eller drikke og hadde vondt i hele kroppen igjen. Jeg har vært så mye syk i det siste og skjønner ikke hva som skjer. Jeg tok en telefon til legen og fikk beskjed om å komme inn. Det viste seg at jeg har streptokokk infeksjon i halsen for andre gang denne høsten. Jeg er litt lei av å være syk kan du si. 

Ellers så har alle planer denne uken blitt avlyst grunnet allmenntilstanden min og det føles rart å ikke starte uken på treningsstudio mandags morgen. Jeg har bare gått hjemme i pysj og daffet i hele dag. Håper bare ikke jeg smitter hun lille. Jeg glemte igjen helt bort veiedagen til forrige uke igjen. Skjønner ikke hvorfor jeg glemmer så mye om dagen. Folk sier at man har ammetåke i to år så vi får se da. 

Jeg har som sagt avlyst alt så det blir en veldig rolig uke med fokus på å bli frisk igjen. Nå får jeg ta min kveldsmedisin så tar jeg kvelden med netlfix og ipad i sengen. Idag er det forresten en måned siden jeg startet å blogge. Helt utrolig hvor mye mer motivasjon jeg har hatt til denne livstilsendringen grunnet bloggen. Så godt er det. 

Det ingen fortalte meg om det å være mor

Dette er et innlegg jeg har grublet lenge på om jeg vil skrive eller ikke, men det må ut der. Jeg må få satt disse tankene ned på papir og på en måte litt vekk. Dette handler om alt det ingen fortalte meg i forhold til det å få barn. Jeg fikk stadig høre om hvor forferdelig fødselen kom til å være. At jeg ikke ante hva jeg hadde i vente. Dette førte til at jeg ble ordentlig nervøs før fødsel. Jeg bare gruet meg. Jeg kom til et punkt hvor jeg ikke ante om jeg kom til å klare det. Jeg husker spesielt et øyeblikk hvor en jordmor sa til meg "Alle de som snakker om hvor forferdelig det er. Har de flere barn?". Og ja det hadde de jo. De gjorde det flere ganger til tross for. Det roet meg litt. 

Fødselen kom og den gikk. Jeg personlig vil heller føde 100 ganger enn å være gravid. Jeg kom meg gjennom den ganske fint. Tiden etterpå er det som har satt en støkk i meg. Vi hadde en dramatisk start som følger meg i hverdagen den dag i dag. Vi endte opp på nyfødtintensiven og jeg bøyer meg i støvet for alle de som jobbet der. De var der 24/7 i en tid hvor alt stod på vent for oss. Det er den mest smertefulle tiden jeg noen sinne har hatt. Alle bekymringene, usikkerheten og ikke ane hva fremtiden bringer. Vi kom oss til tross for alt vel hjem og fikk startet våre rutiner. 

Da begynte folk å snakke om hvor mye jeg hadde vente med babytiden. At jeg bare kunne si hadet bra til alt som het søvn og alene tid. Jeg skulle bare forvente meg en kolikk unge og hvor forferdlig alt kom til å bli. En bekjent sa faktisk at jeg hadde ødelagt livet mitt. Hvem sier sånt til en nybakt mamma? Det ingen fortalte meg var alle bekymringene jeg kom til å ha. Jeg har hatt en sove baby så vi har ikke hatt en baby tid uten søvn. Jeg tørr nesten ikke si det høyt for folk blir provosert. Og jeg skjønner  bare ikke. Hvorfor bli provosert av noe slik?

Det andre ingen fortalte meg om var at ingen kom til å bety noe mer i verden enn akkurat ungen min. Det båndet som er der er ubeskrivelig, men det er også helt vanlig at det tar tid før det utvikler seg. Det tar tid å bli kjent. Å den tiden må man bare ta seg. Selv om det kan føles frustrerende. Men jeg lover dere det kommer seg. 

Sunnere gulrotkake

Helgen er her og for min del så betyr det baking. Pisket istand en gulrotkake fordi jeg er så sugen på noe godt seinere ikveld. Nå er den i ovnen og godgjør seg mens jeg går igang med middagen. Slenger med oppskriften nedenfor. 

 

4 egg
1 1/2 dl sukrin gold 
3 dl hvetemel (gjerne spelt)
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
1 dl raps- eller solsikkeolje
300 g revet gulrot

Glasur

125gram lettere kremost

1 dl melis

1 ss sitronsaft

 

Pisk egg og sukrin til eggedosis. Sikt inn alt det tørre. Vend gulrøttene inn forsiktig. Stekes på 180 grader på nederste rille i ca 50 min.

La kaken avkjøle godt før du tar på glasur. Velbekomme. 

 

 

 

Sunnere pizza

 

Gjett hvem som stod opptil nattefrost og skikkelig kulde idag. Bilen viste rundt 7 minus, men for meg så føltes det som 15 minus eller noe. Jeg er ikke noe viking av meg og tåler ikke kulde noe særlig, men kulden holder meg ikke hjemme for tiden. Ut må man jo. Det funker ikke å avlyse alt pga været lenger. Jeg snapper dessuten hos hverdagsmuslim idag, så sjekke det ut. Legg til Hverdagsmuslim på snapchat. 

Idag er jeg skikkelig sugen på noe godt og siden det er fredag så skal vi ha pizza. Vi er ikke de som spiser taco hver fredag. Det hadde jeg bare ikke orket. Nå om dagen så bytter jeg jo ut og lager sunnere varianter av maten. Det er egentlig ikke pizza som står på planen, men idag blir det det. 

Ingredienser

1 Grov pizzabunn (Kan godt lage selv hjemme, men jeg kjøper en ferdigbunn)

1 boks pizzasaus (Jeg er mest glad i peppes pizza sin)

1 kyllingfilet skjært i biter. 

1 boks cherrytomater

1 rødløk

200g lettere norvegia revet

Pizzakrydder

Jeg regner med at jeg ikke trenger å skrive fremgangsmåte på denne. Pizza er så lett og godt. Ta alt på i ønsket rekkefølge. Eller ikke ta alt på. Jeg pleier ofte å lage denne vegetar å. Vi pleier som regel å ha en meatfree dag her hos oss. Idag ble det med kyllingfilet.

 

 

Kulden har kommet til østlandet

Allerede igår kveld begynte jeg å kjenne meg stiv og støl. Både mandagstreningen og gårsdagens TRX gruppe time hadde nye program. Så gjett om jeg kjente det i hele kroppen. Det var vondt å snu seg i sengen inatt. Jeg hoppet over mor og barn treningen idag da jeg trengte å komme meg litt etter så intensive økter.

Idag ble det heller trille tur og tur på IKEA blant annet. Har også kjøpt meg termodyne fra høie. Vi hadde fortsatt sommerdyner og det begynte å bli kaldt. Så inatt blir det god og varm dyne. Samt nytt og vasket sengetøy. Gleder meg allerede til å legge meg. Når man først drar på Ikea så får man alltid med seg et par ting ekstra, men sånn er det jo. Jeg personlig elsker ikea. Det er jo et utrolig smart konsept. Alt du trenger til hjemmet under et tak. 

Jeg har også tatt frem superundertøy og ulltøy til både meg og lille. Jeg har på en måte ikke lyst til å begynne med det varmeste av det varme nå for hva skal jeg da ha på meg når den kraftige kulden som pleier å komme i januar februar. Men jeg hater å fryse så kommer nok til å kle meg godt fremover. Jeg får ikke lukket vinterjakkene mine så må til innkjøp av en ny en eller bare holde ut slik jeg gjorde i fjor og bare ta et ullskjerf foran. Jeg kjøpte lite graviditetsklær ifjor da jeg ikke så vitsen. Dessuten var jeg så varm av meg at det ikke kunne beskrives. Jeg som alltid fryser syns ikke vinteren ifjor var så ille.

Vi er tidlig ute på morgen og det er faktisk kaldt utover dagen også. Lille våknet idag med rødflammet utslett i hele ansiktet og ru hud. Så kuldekremen jeg har brukt på henne har ikke vært fet nok. Nå har jeg gått over til den feteste jeg har her så får vi se. Ellers så blir det en tur på apoteket imorgen. Nå kom jeg faktisk på at hun hadde en runde med akkurat samme symptomene i vår og da viste det seg at det var øyekatarr som brøt ut. Nå får vi bare vente å se an hvordan det utvikler seg. 

 

Hjemmelagde knekkebrød oppskrift

Jeg spiser en del knekkebrød for tiden og har vel spist meg gjennom alle typene som finnes i butikkene. I det siste så har jeg lagt merke til såkalte gourmet knekkebrød som koster type 40 kr for en liten pakke. De smaker mye bedre enn de jeg er vokst opp med. Det jeg tenker her er at det er noen som har lagd knekkebrød hjemme og funnet ut at de kan tjene penger på det. Jeg har nå sluttet å kjøpe knekkebrød, men lager heller mine egne hjemme. Her er oppskriften jeg bruker. 

 

 • 3 dl lettkokte havregryn
 • 3 dl sammalt rugmel
 • 1 dl sesamfrø
 • 2 dl solsikkefrø
 • 1 dl knuste linfrø (linfrøoljen tas ikke opp fra hele linfrø)
 • 1 ts salt
 • 6 dl vann

Bland inn alt det tørre. Tilsett vann. Rør om. La røren svelle i 15 min. Smør tynt utover to stekebrett med bakepapir. Stek på varmluft i 180 grader i to etasjer i 30 min. Ta ut brettene og skjær opp med pizzahjul til passende biter. Legg så knekkebrødene over rist og tørk dem med døren åpen i 60 min. Skru ned tempraturen til 100 grader. 

 

Ting jeg ikke hadde klart meg uten som småbarnsmor

Det er enkelte ting jeg bare ikke hadde klart meg uten etter at jeg fikk barn. Dette er ting som gjør hverdagen min enklere.

 1. Tørketrommel. Før jeg fikk barn så gikk det fint å tørke klær på stativ. Jeg trengte heller ikke å vaske klær hver eneste dag. Nå går det som regel to maskiner om dagen, og så mye enklere livet ble etter at jeg fikk tørketrommel. Jeg har en unge som har kastet opp i hytt og pine døgnet rundt og har opplevd å gå tom for klær til henne i begynnelsen fordi jeg ikke hadde tørketrommel. Når man skifter klær 8 ganger om dagen så sier det seg selv at det går litt klær. Etter at jeg fikk tørketrommel har livet blitt mye enklere. 
 2. Vanish produkter. Alle typene er noe jeg alltid har hjemme og fremme. Vidunderprodukt rett og slett.
 3. Elektrisk vugge. Fikk tips om dette før jeg fødte men har ikke tenkt at jeg trengte det. Inntil jeg prøvde nå nylig. Dette skulle jeg ha skaffet meg mye tidligere. Hun koser seg i den og jeg får gjort litt andre ting. 
 4. Gulpekluter. Vi har bokstavelig talt 3 skuffer fulle med bare gulpekluter. Jeg gleder meg til hun kaster opp mindre og jeg slipper å ha de overalt. 
 5. Trådløs støvsuger. Med en liten krabber i hus så sier det seg selv at støvsugeren går nesten hele tiden. Jeg er så takknemlig for den trådløse for da er det mye enklere å bare ta den frem og kjøre over  hele huset. Drømmer om en robotvasker også. 
 6. Dampsterilisator. De første ukene så styrte jeg voldsomt med koking av flasker. Det ble så mye enklere når jeg fikk sterilisator. Ikke sikkert man trenger det fra første sekund, men det gjorde jeg.
 7. Gode joggesko. Dette er en ting som jeg har brukt siden vi begynte å trille. Faktisk så har jeg bodd i joggesko kan man si siden jeg fødte. Nå begynner kulden å komme og jeg holder fast på joggeskoene enda. Lange turer krever gode sko, men nå må jeg finne meg et par god og behagelige vintersko snart. Det kommer sikkert til å bli glatt når snø og is kommer. 
 8. Kosebamsen. Jeg fikk tips om å kjøpe en koseklut av noe slag å gå med den slik at når babyen blir født så kunne jeg legge den i sengen og den lukter meg. Dette for å roe henne ned. Jeg glemte selvfølgelig det, men fikk flere sånne bamser med klut i gave. Disse har jeg da hatt på meg. Jeg trodde det bare en spøk når folk sa det til meg som gravid, men det funker faktisk. Når vi har vanskelige kvelder så er det bare å gi henne den bamsen og hun får roet seg ned. 
 9. Bæresele/bæresjal. Dette er også en av de tingene jeg absolutt ikke trodde at jeg kom til å trenge. Den første tiden brukte vi bæresjalet for å finne roen og å sovne. Samt jeg fikk frie hender. Nå bruker vi bæreselen på reiser, på senter og jeg har det alltid med meg når vi skal ut. For plutselig blir hun lei av å ligge i vognen og da er det så greit å få henne opp i bæreselen. 
 10. Flere titalls pysjer. Noen netter har vi vært gjennom opptil 8 pysjer i løpet av natten, så hver gang jeg står i butikken og holder på å kjøpe flere pysjer til henne i den størrelsen hun bruker nå så tenker jeg "ja, men trenger jeg enda flere i denne størrelsen? JA DET GJØR JEG!". Det er jo ikke alltid jeg rekker gjennom klesvasken. 

Veiedag på feil dag!!

Jeg greide å glemme at det var veiedag på fredag så stelte meg på vekten idag. Treningen har vært slik jeg ønsker og kostholdet har gått bra. Men det er ikke hver uke man går nedover. Noen uker stangerer det og noen uker går det opp. Det er ikke nødvendigvis at jeg har lagt på meg fett, men kan være muskler eller vann. Så jeg er ikke lei meg eller skuffet. Dette er vanlig ved en livstilsendring. 

Startvekt: 87,9 kg

Høyde:163
Mål før julen: 80kg
 

Oktober 2018
26. oktober (1): 87,9kg (-kg)

November 2018
02. november (2): 86,9kg (-1kg)
09. november (3): 86,2 kg (-0,7kg)
16. november (4): -87,2 kg (+1kg)
23. november (5): -- kg (-kg)
30. november (6): -- kg (-kg)
 
Desember 2018
07. desember (7): -- kg (-kg)
14. desember (8): -- kg (-kg)
21. desember (9): -- kg (-kg)

Total vektnedgang: -- kg

Råd angående søvn hos baby

Da sitter jeg her enda en kveld og er klar for å legge meg, men hun lille ønsker ikke å sove. Hun hadde siste blund for flere timer siden og alt tyder på at hun er overtrøtt. Jeg har nok engang tydd til den elektriske vuggen for å vugge henne i søvn. Vi sliter med sovetrening og søvnrutiner igjen. Vi hadde en veldig god periode, men så kom tennene og vi fikk søvnløse netter etterfulgt av soving utpå formiddag for både mor og barn. Jeg hadde ikke greid å bare snu om sånn på sekundet. Jeg er jo sliten. Så da sitter vi her nok engang. Hun burde ha sovet for lenge siden. 

Jeg har bestemt meg for at mandag skal være den store dagen hvor jeg tar fatt på problemet og skal prøve å snu om døgnet hennes igjen. Vi har noen avtaler tidlig på dagen så må vekke henne. Man skal ikke vekke en sovende baby sies det, men jeg klarer ikke denne rytmen vi har lagt oss til lenger. Jeg vet at man ikke skal bruke den vuggen så mye heller, men når man er desperat så tyr man til alle midler for å få de dyrebare timene med søvn. Det virker dessuten som om hun får helt angst for sengen og soverommet sitt. Liker ikke å legge seg og hvis jeg legger henne der så kan hun skrike i en time før hun sovner fordi hun er utslitt. Jeg greier dessuten ikke å høre på den hjerteskjærende gråten. Så jeg driver å gjør henne en bjørnetjeneste. 

Er det noen der ute som har noen råd til en rådvill mor? Jeg begynner å bli villig til å prøve alt for å få henne til å sovne i egen seng på egenhånd. Kanskje jeg rett og slett bare må holde ut skrikingen et par kvelder. Kanskje jeg må kutte ut en ettermiddagslur også. Jeg aner ikke hva vi må gjøre for å få til dette til å funke, men neste ukes store prosjekt er å få dette i orden. 

Dagen idag

Idag er det fredag og det betyr veiedag her i huset, men det glemte jeg helt. Har vært på farten helt siden idag tidlig. Jeg flytter denne ukens veiedag til søndag. Hvordan man glemmer noe sånt skjønner jeg bare ikke, men sånn er det når man har en liten en som krever noe av meg 24/7. Vi har hatt et par søvnløse uke i det siste i forbindelse med tann frembrudd og jeg begynner å kjenne at det tærer på kroppen og hodet. 

Imorgen har jeg barnefri og jeg skal på spa. Det gleder jeg meg så utrolig mye til, men vet at jeg samtidig kommer til å savne henne. Det blir godt med et par timer avbrekk og avslapping. Selv om jeg vet at det er tabu som nybakt mamma å si det. Man trenger faktisk et par timer for seg selv i blant. Jeg gjør slike ting for at jeg kan være en bedre mamma for min lille. Og iblant så skammer jeg meg for å føle det, for å ikke snakke om det. 

Nå har jeg inntatt en bedre middag og sitter på sofaen for første gang idag. Klesvasken kjører fortsatt og jeg må også få lagt på nyvasket sengetøy. Noen andre som har faste dager hvor man tar hele huset fra topp til tå? Jeg bruker som regel fredagene til dette. Så går man helgen i møte med nyvasket hus. Det beste jeg vet er å legge meg i nyvasket sengetøy. Skulle ønske jeg byttet mer enn en gang i uken, men det får jeg faktisk ikke til. Tiden strekker ikke til med full trening og en liten en som krever meg hele døgnet.

 ​

Vår tur til tyrkia

Tidlig i oktober var vi en tur i tyrkia og slikket sol og ladet batteriene. Det var godt med sol, strand og varme. Vi fikk også opplevd kultur og historie. Det var min første reise med baby og første tur til tyrkia. Det gikk overaskende bra å fly med baby. Jeg så for meg 5 slitsomme timer med baby på fanget på flyet, men lille sov gjennom hele turen i bæreselen og våkent i ny og ne for å titte på meg. Jeg var med andre ord veldig heldig. En av tingene som også hjalp oss veldig på flyplassen var det faktum at vi hadde kjøpt oss barnevogn som vi kjørte helt til gate og hadde med som håndbaggasje. Da fikk hun slappet av i vognen frem til vi gikk ombord. Jeg så dessuten at på gardemoen har de vogner til utlån, men vi trengte den lille vognen til turen der nede samt at jeg bruker den i hverdagen. Det er ekstra vognen vår som ligger i bilen og jeg bruker på turer hvor jeg kjører bilen.

 

Tempraturen lå på ca 28 grader og det ble ikke for varmt for hverken voksne eller små. Bade tempraturen var perfekt, men det var til tider litt kjølig på kvelden. Lille badet litt på barnebassenget på hotellet vårt og storkoste seg i vannet. Vi fikk jo også brukt sommerklærne hennes enda en gang. 

I tillegg til strand og bading så fikk vi sett litt historie. Vi tok en dagstur til Pamukkale fra Side. Bussturen tok ca 4 timer per vei og det gikk også veldig fint. Jeg gruet meg faktisk til denne. Men det var lagt opp til godt med pauser og hun sov gjennom bussturen. Når vi omsider kom frem til vannkilden som vi skulle besøke der var alt lagt opp så bra at det gikk fint selv med barnevogn og baby på slep. Det var helt fantastisk å se naturen og å bade i de varme kildene. Det så ut som paradis på jord og var helt fantastisk. En annen ting vi besøkte var Antalya akavrium. De har verdens lengste innendørs tunnel akarium. Man går i en tunnel og fiskene svømmer rett over hodet på deg. Det jeg ble mest fascinert over var å se hvithaien se meg rett i øyene. 

Et par tips jeg har for å reise med barn under et år er å ikke legge opp til for mange utflukter. Vi hadde noe annenhver dag sånn at vi fikk hentet oss inn igjen. Vi bestilte all inclusive sånn at vi slapp å løpe ut og finne middagsresturant hver kveld. Bæreselen var helt gull for oss. Min baby bruker MME så hadde rikelig med mat og faktisk egen vannkoker da jeg ikke vet hva folk har brukt den på rommet til. Jeg pakket med meg alt for mye klær til henne. Vi brukte kanskje halvparten. Jeg hadde også med alt av bleier, våtservietter og middagsglass. Ville ikke bruke ferien på å løpe rundt å handle og dessuten så vet jeg ikke hva de inneholder. Min baby er veldig sensitiv på bleie og våtservietter. Er bare en type vi bruker. Tyrkia var veldig barnevennlig og de menneskene vi møtte på var utrolig glad i barn og veldig hjelpsomme. 

Det beste jeg spiste var den nydelige baklaven og grillet kofte. Det smakte helt fantastisk og har aldri smakt lignende. Det var et stort utvalg på buffeten og vi fikk smakt oss gjennom det meste av tyrkisk mat. Vi gikk aldri lei eller sultne for å si det sånn. 

 

Stor jente!!

Dagen idag har gått til trening og legebesøk. Etter at alle planer var unnagjort så var det hjem. Vi har dessuten fått ny vognpose til vognen i hus og jeg bestemte meg dessuten for å bytte over fra bagdelen til sittedelen på vognen hennes. Vi var ute en tur igår og hun begynte å dra seg opp i sittende så da skjønte jeg at det ikke var trygt lenger.

Vognen vi har er stokke trailz i lilla. Ja jeg bare forelsket meg helt i den fargen og måtte bare ha den. Jeg er veldig fornøyd med vognen da det er en ordentlig kvalitetsvogn som er god på kjøre på alle forhold. Det er også veldig praktisk med 4 hjul fremfor 3 for vårt bruk. Jeg skulle bare ønske den var litt mindre sammenpakket fordi vi har en liten bil men det har jeg løst ved å legge reisevognen i bilen til shopping turene. Så vår reisevogn blir brukt ofte nok. 

Vognposen  vi har fått er Easygrow Nature. Den vant best i test i vg familieklubben sin test i 2017. Veldig fin vognpose som er god og varm. Var enkel å få på plass i sittedelen til vognen vår. Den har en flott faux pels. Den har dessuten økologisk bomull på innsiden som puster. Det er en veldig lun pose som vi kommer til å få godt nytte for i vinter. Jeg fikk den i fargen sort og det er jeg glad for. Sort passer til alt. 

Føler dessuten at hun har blitt så stor jente. Sitter på egen hånd, krabber og reiser seg med bordet og puffene jeg har i stuen. Like før hun begynner å gå og løpe rundt her føler jeg. Hun holder meg iallefall i aktivitet. 

Hvorfor jeg gjør en livstilsendring?

Dagen før jeg fødte var jeg oppe i 112 kg. Jeg husker fortsatt da jeg var hos jordmor 14 dager før og hadde bikket 100kg. Det å se et tre sifret tall på vekten fikk tårene til å sprute og jeg ble inderlig lei meg. Jordmoren min trøstet meg med at jeg hadde utrolig mye vann i kroppen og at det kom til å forsvinne ganske raskt. 

Det var ikke tilfellet. Etter at jeg fødte så var det som om kroppen min este ut mer. Jeg fikk enda mer vann i kroppen og føttene min så ut som elefant føtter. Husker det var vondt å gå på dem og ingen sko passet. Jeg fikk låne et par joggesko av pappa så jeg skulle slippe å gå med slippers i snøen. Jeg angrer på at jeg ikke tok noen bilder av for det var fascinerende å se de beina. Vannet i kroppen slapp omsider etter ca to uker, men jeg mistet ikke alle kgene som jeg hadde lagt på meg. Jeg har ikke vært en av de som spretter tilbake til pre pregnancy kroppen. 

Jeg tok bilde av meg selv dagen før jeg fødte og det er ikke før jeg så bilde at jeg skjønte hvor stor jeg var. Tror jeg drev å fornektet størrelsen min. Driver fortsatt med det. Ser meg selv minst mulig i speilet fullkropp. Så er faktisk ganske fælt for meg å se meg selv i speilet på trening. Unngår det mest mulig. Faktisk så tar jeg minst mulig bilder av meg selv har jeg lagt merke til. VI var på en tur til tyrkia tidlig i oktober og jeg har ingen bilder av meg selv, men jeg må jo ta bilder for å dokumentere framgangen min. Nå ser jeg framgang på badevekten og utifra kommentarer som jeg får av mine nærmeste. Klærne har jeg ikke begynt å kjenne på enda. Jeg går jo fortsatt med mye av klærne jeg gikk i når jeg var gravid dessverre. Jeg vil ikke kjøpe klær til den kroppen jeg har nå for da tror jeg i mitt hode at jeg ikke kommer til å jobbe like hardt. Det stemmer sikkert ikke, men er bare en tankegang jeg har. Jeg må ikke bli komfortabel sånn her. Det skal være fælt å kle seg så og si hver dag. 

Det er jo ikke sunt å tenke sånn det vet jeg, men har litt brutale tanker og måter på å gå ned i vekt. Gjør det til at jeg mistrives mest mulig for å bli kvitt kiloene. Jeg er også lei av å ha lite overskudd i hverdagen og av å spise junk. Jeg personlig føler meg syk når jeg har et dårlig kosthold og ikke er aktiv i hverdagen. Så dette handler ikke bare om å se bedre ut, men også føle meg bedre og frisk. Dette blir en livstilsendring og det verste er å vedlikeholde det. Det er vel en kjent sak for de fleste. Å gå ned er greit, men å holde vekten er utfordringen. Jeg kommer ikke til å holde det strenge kostholdet når jeg har kommet til mitt endelig mål men endre på kostholdsplanen så det blir vedlikehold. Det kommer også til å bli vanskelig å trene like mye som jeg gjør nå når jeg skal begynne å jobbe igjen, men heldigvis har jeg en aktiv jobb. 

Til syvende og sist så handler dette om å bli frisk og ikke minst rask  og sterk igjen. Den kroppen jeg hadde, den styrken og overskuddet jeg hadde er virkelig noe som er sterkt savnet om dagen. 

 

Helgen som var

Denne helgen har vi som vanlig vært på farten. Er ikke før nå at vi kom hjem og fikk satt oss i sofaen. Får se hvor lenge det varer. Jeg har begynt å sovne på sofaen i det siste også våkne midt på natten for å flytte meg til sengen. Livet som småbarnsliv er slitsomt kjenner jeg, men helgen har vært fin med mye sosialt. Hele uken har egentlig vært stappfull med sosiale ting. Neste uken får jeg se å roe ned litt. Når jeg sovner på sofaen så sier det seg selv at det blir for mye. 

Det er ikke bare bare å holde seg til en kostholdsplan når maten er slik i helgene. Jeg har til tross for dette fått det til å fungere ved at jeg kutter lunsj og spiser kun hovedrett uten brød. I vår kultur så er brød helt essensielt til alle måltider, og jeg elsker det. Hjemmebakt marokkansk brød til marokkansk gryte er noe av det beste jeg vet, men har stått over med tungt hjerte. Veiedagen er konstant hver fredag og med det resultatet jeg har hatt så ser jeg at kostholdsplanen og treningen fungerer. Så det er bare å stå på. Jeg bakte forresten en sunnere variant av gulrotkake som ble saftig og god. Skal dele oppskrift etterhvert. 

Imorgen er det mandag og jeg har en styrkeøkt etterfulgt av badstue på planen. Jeg gleder meg til hverdagen igjen etter en lang helg. Så imorgen tidlig er det opp å levere lille på barnepass og få meg en real økt for starten på uken. 

 

Førstegangsmamma

Livet som førstegangsmamma har vært veldig tøft. Helt siden jeg fant ut at jeg var gravid begynte bekymringene. Var alltid redd for å spise eller drikke noe feil. Går man på nettet så blir man redd for å puste inn feil luft til og med. Jeg ble en mester på Google og alle søkene konkluderte med det samme. Livsfarlig for foster! Til tross for at jeg fikk så negative svar fra Google så ga jeg meg ikke. På enkelte mammaforum så skrev folk om at alt måte være økologisk og naturlig fra det sekundet du får en positiv test. Jeg ble jo livredd. Tenkte at nå har jeg virkelig ødelagt denne ungen. 

Men lite viste jeg at jeg bare skulle vente til denne ungen ble født. Da skulle jeg ihvertfall føle på å være mislykket mor. Mange råd er ment godt, men man er rådvill og skjønner ikke hvorfor rådene man får ikke fungere. Hva gjør jeg feil? Alle andre får det til. Hvorfor ikke jeg? Hvorfor får jeg ikke soverutiner på plass? Hvorfor ble hun avhengig av å bæres en periode? At jeg tok henne inn i sengen min om morgen var hvertfall helt hinsides. 

Etter å ha lest for mye på forum var konklusjonen klinkende klar. Babyen skal sove fra kl 6 på kvelden. Skulle aldri komme inn i sengen min. Ikke bli bært for mye for da kunne hun manipulere meg til å bli bært hele tiden. Skulle fullammes i 6 måneder. Bruke tøybleier for det er beste for miljøet. Bruke bare økologiske klær samt alle stelleprodukter skulle også være økologisk. Dette er bare noen av tingene man skulle følge og gjøre. Vet dere hva? Jeg mislykkes på alle punktene, men ungen min virker blid og fornøyd for det. Det tok meg ganske mange måneder før jeg begynte å lære å kjenne at her må jeg gjøre det jeg tror er best for ungen min. 

Nå har funnet ut at jeg må følge vår rytme og vi finner ut hva som passer for oss underveis. Etter at jeg sluttet å prøve å følge alle råd har jeg blitt mindre stresset og klarer å nyte denne barseltiden mye mer. For det er det man skal. Nyte mens de er små. Jeg får aldri denne tiden tilbake så har sluttet å bruke den til å være stresset. 

 

Framgang på vekten!

Da var fredagen her igjen og her i huset så betyr det at jeg skal opp på vekten. Uken har gått bra både kostholdsmessig og treningsmessig. Føler at jeg begynner å komme inn i rutinene. Jeg trodde at det skulle være så slitsomt å følge en kostholdsplan, men det er faktisk veldig deilig. Slipper å tenke på hva jeg skal ha til middag hver dag for den er på en måte satt. 

Akkurat nå sitter jeg jeg inntar en velfortjent kopp kaffe etter spinning. Hun lille sitter og ser på meg og vil ut igjen så skal bare skrive ferdig innlegget også ut å trille en to timers tid. 

Men tilbake til vekten som er dagens store tema. Nedenfor kommer tabellen min. Som dere ser der så har jeg tatt av enda 0,7 kg. Så dette funker og går den rette veien. Bare fortsette denne veien så når jeg målet mitt og tar av kanskje enda mer. 

Startvekt: 87,9 kg

Høyde:163
Mål før julen: 80kg
 

Oktober 2018
26. oktober (1): 87,9kg (-kg)

November 2018
02. november (2): 86,9kg (-1kg)
09. november (3): 86,2 kg (-0,7kg)
16. november (4): -- kg (-kg)
23. november (5): -- kg (-kg)
30. november (6): -- kg (-kg)
 
Desember 2018
07. desember (7): -- kg (-kg)
14. desember (8): -- kg (-kg)
21. desember (9): -- kg (-kg)

Total vektnedgang: -- kg

 

 

10 ting jeg skulle ønske jeg kunne begynne med

I det siste er det flere ting jeg gjorde før som jeg savner veldig, men som jeg ikke har tatt meg selv i å gjøre igjen. Disse tingene er egentlig ikke så store og tar ikke tar så altfor lang tid.

 

 1. Begynne med fast hjemmespa dag igjen. Før jeg fikk barn så hadde jeg alltid en dag i uken om ikke flere hvor jeg ordnet med ansiktsmasker, hårmasker. Ordnet negler og bryn. Jeg pleide til og med å lage de aller fleste maskene selv hjemme. Etter barn så er det så vidt jeg rekker å ordne bryn en gang i måneden. 
 2. Begynne å lese bøker igjen. Jeg har alltid elsket å lese siden jeg var liten jente. Nå går det i barnebøker til hun lille. 
 3. Lære meg å strikke. Tenk hvis jeg kunne strikke. Da hadde jeg ikke kjøpt ullsokker eller pledd. 
 4. Kose meg med en kopp varmende chai latte på kvelden
 5. Senke skuldrene og stresse mindre i hverdagen. Jeg kjenner at skulderene mine er konstant anspent og opp under ørene mine. 
 6. Begynne å gå istedenfor å kjøre overalt. Hverdagsaktivitet sier jeg bare. 
 7. Ha en hel dag hvor jeg baker og fryser ned. Det er en drøm å ha hjemmelaget brød i fryseren hele tiden. 
 8. Bli flinkere til å sortere søppelen vår. Tenk på miljøet. 
 9. Gjennomføre total sukker stopp. Må detoxe og rense kroppen for sukker føler jeg. I kostholdsplanen min nå er det ikke noe sukker så er på god vei. 
 10. Begynne å drikke spirulina på tom mage på morgenen igjen. Jeg vet ikke hva forsking sier på akkurat det her, men jeg følte at både hud og magen ble mye bedre når jeg gjorde dette fast.

.

Så nå får tiden bare vise om jeg starter med disse tingene igjen for det er noe jeg virkelig savner. Høstmørket gjør spesielt at man savner slike ting. 

Skeiet ut på kostholdet

Idag har vi vært på mor og barn time på Condis. Jeg er så støl i hele kroppen fra gårsdagens TRX så denne kjente jeg godt. Ellers så har vi bare vært hjemme. Kommer aldri i mål med klesvask føler jeg. Skulle ønske man slapp klesvask og husvask. Spesielt nå om dagen hvor jeg har en liten krabber. Støvsuger og vasker hver dag. 

Lillebroren min kom innom og hadde med sushi fra Mr.Fish til oss. Det er desidert den beste sushien jeg har spist noensinne. 

Imorgen er det pån igjen med enten kettbell eller sirkeltrening. Begge deler tung styrke trening som jeg liker. Kostholdet går som så. Det var ikke sushi på min plan idag, men klarte ikke si nei når han kom med det. Spiste heldigvis ikke så mye. Veiedagen nærmer seg med stormskritt så. Syns ukene går så utrolig fort. Jeg henger knapt med. 

Polarn O. Pyret

Reklame | Polarn O. Pyret

Polarn O.pyret er en butikk vi handler mye hos da de har fine og slite sterke klær. Akkurat nå får du 20% på ullundertøy hvis du bruker linken under på denne siden. Ulltøy er viktig fremover da kulden har kommet. Vi skal ihvertfall shoppe alt vi trenger nå ikveld. Har blitt helt avhengi av netthandel etter hun lille her kom til verden for vi har ikke tid til å gå i butikker lenger å se. 

<script type="text/javascript" src="https://track.adtraction.com/t/t?a=1271233376&as=1277487647&t=1&tk=0&trt=2&tn=1" charset="UTF-8"></script>

Hverdagen

God tirsdags formiddag. Vi har trent TRX gruppetime og fått unnagjort ukes handelen på vår nærmeste coop butikk.Det var ikke smart å dra på butikken rett etter trening kjempesulten.  Er hjemme en liten tur før vi skal ut en å ta en kopp kaffe på starbucks. Det er lenge siden vi har tatt oss en kafetur så det blir koselig. 

Treningen idag var kjempe vanskelig og det var så vidt jeg kom meg opp for å dra ditt. Dørstokkmila var lang idag, men var innom bloggen mens jeg fortsatt lå i sengen og så noen fine kommentarer fra dere leserne om at dere heier på meg og da bare spratt jeg opp og fullførte. På sånne dager som dette er så er det ekstra godt å få gode kommentarer. 

Etter treningen var fullført så tok jeg som alltid badstue økten min. Den smakte også ekstra godt idag. Er det bare jeg som syns det er så godt å sitte å svette der inne. Idag var dessuten badstuen så varm at jeg nesten ble litt svimmel. 

Når vi kom hjem så hadde hun lille sovnet i bilen og jeg ble sittende i bilen og ventet på at hun skulle sovne ordentlig før jeg rørte på henne. Har ikke alle småbarnsmødre opplevd den. Du parkerer men ungen har nettopp sovnet så der sitter man i bilen da. 

 

 

Mine sosiale medier

I tillegg til bloggen så har jeg de typiske andre sosiale mediene. Bloggen er først og fremst der tankene blir skrevet ned. Dette er min dagbok ellers jobber jeg en del med de andre for å få vist frem hverdagen vår.

Snapchat: Fitnessmammaen

Instagram:Fitnessmammen

Facebook: Fitnessmammaen

Youtube: Fitnessmammaen

Som dere ser på heter jeg det samme på alle platformer. Legg meg gjerne til på de andre mediene=).

Lyden av små baby hender som tasser rundt

I det siste så har min lille gått fra å skyve seg bakover til å begynne å krabbe fremover. Så lyden av små baby hender tasser rundt er velkjent her i huset. Det at hun har knekt koden når det gjelder krabbing betyr barnesikring av hele leiligheten, men det er helt greit. Jeg så jo den komme. Hvis jeg står å lager mat eller rydder ut av oppvaskmaskinen så kommer hun plutselig bort til beina mine og skal klatre opp langs de og vil bli tatt opp. For meg så er det en kjærlighetserklæring. Hun vil til mammaen sin, og lyden av de små hendene som tasser rundt her er bare elsk. Man kan jo ikke motstå ta opp en liten engel som ser opp på deg og tar på beina mine. 

Hun er dessuten ekstremt glad i ledninger og stikkontakter så vi har satt møbler foran alle stikkontakter for å skjule ledningene og kontaktene.  Dessuten har vi flyttet alle møbler som hun kan velte over seg. Til tross for denne barnesikringen så har vi uhell. Plutselig blir hun sliten og vil ikke krabbe eller sitte mer og mister balansen og der gikk hodet i gulvet. Det faktum at vi har fliser gjør det ikke bedre. Jeg kan ikke legge tepper over hele leiligheten. Eller så står hun opp langs bordet men mister balansen. Er mye knall og fall fremover dessverre. Jeg prøver så godt jeg kan å avverge situasjonene men øyene mine er ikke overalt hele tiden. I en sånn her tid så skulle man ønske at man hadde flere hender og flere øyne. Når hun slår seg og får vondt så får jeg også vondt i mammahjertet. 

Det er så artig å se henne utvikle en personlighet og hva slags baby hun har blitt. Hun virker å være like sta som meg. Hun liker bare å kose når hun er trøtt og sliten. Aller helst vil hun bare krabbe rundt hele tiden og utforske alt mulig rart. Det beste ved vet om er å stå opp til henne om morgenen og der sitter hun som regel og venter på meg. Hun blir helt i ekstase når hun ser meg og smiler og ler. For nå vet hun ar dagen skal starte og hun skal få lov til å krabbe rundt og leke.

Halloween fest

Igår var jeg og lille på vår aller først halloween fest sammen. Det var primært en barnefest i vår familie.  Men som alltid i vår familie så var det mye mat.

Jeg fant ikke noe kostyme til henne i siste liten så ble en minni mus kjole som hun fikk av onkelen hennes når hun ble født på sykehuset. Den passet ikke før nå, men varte ikke så lenge for hun ville bare krabbe rundt og den var litt i veien. 

Som jeg skrev tidligere i kostholdsplanen min så er helgene våre alltid fulle sosialt sett. Så jeg lar meg som regel ha noen kalorier å gå på i  helgen. Jeg kutter for eksempel lunsjen den dagen eller tar en treningsøkt så jeg kan spise det kakestykket jeg har lyst på. Jeg klarer ikke si nei når vi er på besøk. Dessuten syns jeg det er frekt. Folk har stått på også skal man ikke spise noe, det funker bare ikke. 

Nytt treningsprogram

Fra og med imorgen starter jeg på et nytt treningsprogram. Denne uken ble ikke en hit på treningsfronten, men sånn går det når man har en liten en. Man vet aldri slags humør de våkner med og hva dagen bringer. Men nå er det altså mandagen som er den store starten.

I mitt treningsprogram så er det trening 5 ganger i uken og en jevn blanding av kondisjon og styrke. Sist jeg trente intensivt så fant jeg ut hvor glad jeg kunne bli i styrketrening og hvor mye bedre resultater jeg fikk av det. Jeg elsket også følelsen av føle meg sterk. Kondisjon er også viktig for meg å trene men syns ikke de treningsdagene er like artig som styrke dagene. 

 

Dag 1- Mandag

 1. Beinpress- 70kg-10x3-90 sekunder pause mellom settene
 2. Knebøy med stang- 20kg-10x3-90 sekunder pause mellom settene
 3. Lårcurl- 30 kg- 10x3-6 sekunders pause mellom settene
 4. Benstrekk-30kg-10x3-60 sekunders pause mellom settene
 5. Glute kick bakcs-30kg-10x3- 60 sekunder pause mellom settene
 6. Tåhev- 40kg- 10x3- 60 sekunder pause mellom settene

Dag 2- Tirsdag

TRX gruppetreningstime. Dette er en time hvor man bruker kroppsvekt i forskjellige øvelser med slynger. Supereffektiv og en time jeg personlig liker veldig godt. 

Dag 3- Onsdag

Mor og Barn time og trilletur til og fra treningssenter. For meg så tar det ca 1 og halv time å trille frem å tilbake og på vei hjem så er det bare oppoverbakker. 

Dag 4- Torsdag

Kettle bell gruppetime og indoor running. 

Dag 5- Fredag

Spinning gruppe time.

Jeg trener fra mandag til fredag også tar jeg trilleturer i helgene. Grunnen til at jeg ikke trener i helgene er fordi det ikke er barnepass for barn under halvannet år. Det ideelle er å ha pause dager i mellom men det lar seg ikke gjøre. Det at jeg har satt opp trening fem dager er målet men ser ikke på det som et nederlag hvis det ikke lar seg gjøre hver uke. Jeg er også veldig glad i å sitte i badstue og får en real svetteøkt der så og si hver gang jeg trener. Men det er mest for velværen skyld. Ønsker alle en super god treningsuke. 

 

Kostholdsplan

Da har jeg fått laget meg en kostholdsplan som jeg har begynt å følge. Dette er en plan som ligner på en jeg har fulgt før og den fungerte godt sist gang. Jeg bruker også lifesum appen til å holde kontroll gjennom dagen. 

Kostholdsplan

Mandag

Frokost- Smoothie laget på 2 dl naturell youghurt, 1dl valgfri bær, 1 ss linfrø

Lunsj-  2 Kyllinglår uten skinn med salat

Mellommåltid- 1 neve cashewnøtter

Middag- 150 gr torsk, 200 gr brokkoli og blomkål, 100gr poteter

Kvelds- 2 egg

Tirsdag

Frokost- 2 knekkebrød med kalkunpålegg, 1 kopp te/kaffe

Lunsj- Omelett laget på 2 egg, med salatmix 

Mellommåltid- Et eple

Middag- 1 kyllingfilet med grønnsaker og 1/2 dl saus av mager kesam og sweet chilli saus

Kvelds- En skyr

Onsdag

Frokst- Overnight oats, Kaffe/te

Lunsj- Feta salat(oppskrift ligger på bloggen)

Mellommåltid- 1 knekkebrød med valgfritt pålegg (ost, kjøtt,eller fisk)

Middag- 1 ovnsbakt laksefilet med grønnsaker og 1ss drømmelett

Kvelds- Mager vanilje kesam med forskjellig bær

Torsdag

Frokost- 1 boks makrell i tomat og et kokt egg, kaffe/te

Lunsj- Spicy gulrotsuppe med kylling

Mellommåltid- 1 persimon

Middag- Marokkansk linsegryte. Oppskrift kommer!

Kvelds- 2 egg

Fredag

Frokost- 2 dl naturell youghurt med linfrø og solsikkefrø. Kaffe/te

Lunsj- 2 knekkebrød med kalkunpålegg

Mellommåltid- 1 egg

Middag- Taco laget med kylling kjøttdeig, salat, fullkornstortilla og drømmelett rømme.

Kvelds- 1 skyr

Lørdag

Frokost-  Valgfri frokost utifra planen

Lunsj- Eggerøre laget av 2 egg.

Mellommåltid- Hjemmelaget smoothie

Middag- Marokkansk kjøtt gryte med grønnsaker. Oppskrift kommer !

Kvelds- Gresk youghurt med nøtter

Søndag

Frokost- Valgfri frokost fra planen

Lunsj- Salat med kylling, grønt og fransk dressing mix.

Mellommåltid- 1 skyr

Middag- 2 kyllingkarbonader laget av kyllingfilet som man maler opp og tilsetter løk. Stekes og serveres med salat. 

Kvelds- 2 egg

 

En annen ting som jeg også følger er at jeg spiser alltid en banan eller 1 lett sjokomelk rett etter trening. Passer på å få et skikkelig måltid 2 timer etter trening. Spiser hver 4 time gjør jeg også. Det er også viktig at man kan kose seg litt ekstra i helgene og jeg tar derfor en ting som jeg koser meg med som regel lørdagskveld. Da har jeg noe å se fram til. Jeg bruker vann som tørstedrikk samt det jeg drikker til måltidene. Har personlig aldri vært noe fan av juice og er ikke rom for tomme kalorier i denne kostholdsplanen for min del. 

 

Marokkansk kylling tagine

Det er fredag og her i heimen har vi hatt kylling tagine til middag. Pleier som regel alltid å ha marokkansk mat i helgene. Det blir kosemiddag på en måte. Taginen min er fra Marokko, men man kan lage denne oppskriften med en vanlig gryte med tykk bunn. Som i de fleste marokkanske hjem så har man alltid en tagine eller flere. Jeg syns det smaker helt anderledes når jeg bruker den kontra en vanlig gryte. En tagine en er leirgryte med et kjegleformet lokk. Lokket gjør at dampen blir om til vann og man trenger derfor ikke tilsette vann i denne gryten. Denne leirgryten gir en helt spesiell smak på maten. 

 

Ingredienser

Marinade

3 hvitløk knust

2 ss Olivenolje

1 sitron (Innmaten og saften)

1 ts pepper

1 ts malt paprika

1 ts salt

1 ts kumin

1 neve koriander

Tagine

1 kylling delt i biter (gjerne økologisk)

1 løk skåret i skiver

2 ts olivenolje

1 ts gurkemeie

1 dl grønn oliven

 

Bland alle ingredienser til marinaden. PS! Spar sitronskallet. Skjær kyllingen i passe store biter. Mariner kyllingen og la den ligge i marinaden minst 1 time helst mer i kjøleskapet. Skjær løken i skiver legg den som et lag i taginen  og ha gurkemeie over. Legg kyllingen i og ha over skallet fra sitonen skjært i båter samt oliven. Denne skal stekes på lav varme i ca 1 time. Da blir det mørt og godt. Når det gjenstår ca 15 min, tar du litt av sausen og heller det over kyllingen. Håper det smaker!

Veiedag

Da er det fredag og idag er det veiedag.Jeg gruer meg alltid til veiedag for føler at innsatsen vises på disse dagene. Nå er det snart 8 måneder siden jeg fødte min lille prinsesse. Jeg la på meg som sagt altfor mye under graviditeten. Det var flere faktorer som spilte inn på akkurat dette. 26 kg har forsvunnet hittil uten at jeg har gjort så mye aktivt med det, men drømme vekten og kroppen er fortsatt langt unna. Nå er jeg godt i gang med trening og spise et sunt kosthold. 

Nedenfor har jeg en tabell som skal følge min vektnedgang. Veiedag er fredager, for det gjør det enklere for meg å holde motivasjonen oppe hele uke når det gjelder både trening og kosthold. Samt at jeg ikke skeier ut i helgene. Det er alltid mye sosialt som skjer i min familie i helgene og det blir ofte altfor mye mat og kaker. Gjett om jeg er kake moms da, men det må jeg slutte med hvis jeg skal nå målene mine. Det målet jeg har satt opp i  tabellen under er et delmål fram til jul  og ikke mitt endelige mål. Mitt endelig mål kommer etterhvert tenker jeg. Det viktigste for meg er å bli sunn og frisk igjen.

Startvekt: 87,9 kg

Høyde:163
Mål før julen: 80kg
 

Oktober 2018
26. oktober (1): 87,9kg (-kg)

November 2018
02. november (2): 86,9kg (-1kg)
09. november (3): -- kg (-kg)
16. november (4): -- kg (-kg)
23. november (5): -- kg (-kg)
30. november (6): -- kg (-kg)
 
Desember 2018
07. desember (7): -- kg (-kg)
14. desember (8): -- kg (-kg)
21. desember (9): -- kg (-kg)

Total vektnedgang: -- kg

Som dere ser utifra tabellen så gikk jeg ned en hel kg denne uken. Det hadde jeg ikke forventet grunnet lite trening, men jeg har begynt på en ny kostholdsplan for min del så er det kostholdet som avgjør om jeg går ned eller ikke. Nå fikk jeg ny motivasjon til å holde det gående i helgen og neste uke. Kostholdsplanen jeg følger kommer iløpet av morgendagen hvis den ikke blir for hektisk. 

video:EC3A6154-30BF-4977-B69D-F22DCBA71B4C

Bruke barn i reklame

Det har vært en debatt rundt mange kjendisbloggere i det siste som bruker barna sine i reklame på bloggen. Det at man blant annet får mye sponset i en dåp for eksempel har også blitt diskutert. 

Mens jeg var gravid og før hun ble født så sa jeg alltid at hun skulle skjermes fra alle mine sosiale medier og de som ville se henne måtte komme på besøk til oss. Ganske raskt etter at hun ble født så er man jo så utrolig stolt og vil vise frem ungen til hele verden. Sånn hadde iallefall jeg det. Det ble mye snapchat til venner og familie for å filme og vise fram milepælene hennes. Jeg bruker fortsatt snapchat og sier at ja men det er ikke så farlig for det er en privat bruker og videoene og bildene forsvinner jo. Det at jeg bruker sosiale medier er min måte å vise hverdagen vår på. Det er ikke alle man ser så ofte eller snakker med så ofte. 

Kjendisene får jo veldig mye sponset mot at de skriver et innlegg eller deler et bilde. Gratis ting er noe alle liker. Alle vet jo hvor dyr småbarnstiden er. Babyutstyr er svindyrt og de vokser fra ting utrolig fort. Markedshandel skal også ha oss småbarnsforeldre til å kjøpe alt mulig rart.Jeg er glad jeg ikke har kjøpt alt man tror man trenger, men hadde jeg fått det sponset mot å skrive et innlegg om det så hadde jeg ikke sagt nei. 

Det med å bruke barnet i en potensiell kles reklame på sosiale medier er noe jeg ikke har tatt stilling til enda, men jeg forstår de som gjør det. Jeg forstår også at man tar imot spons. Vi må ikke glemme at blogg har utviklet seg til å bli fulltidsjobb for enkelte. Når man drar på jobb så får man betalt. Det er levebrødet ditt.