Hvordan motivere seg selv til å gå ned i vekt?

Mange har stilt spørsmål om hvordan jeg motiverer meg selv til å fortsette med kostholdplanen og fortsette med trening. Man kommer alle i perioder hvor man bare føler for å kaste alt vekk og man ikke orker å forholde seg til hele vektnedgang prosessen. Jeg har også dager hvor jeg bare ikke orker mer og bare vil kose meg med alt og ikke tenke på konsekvensene av utfallet. Når jeg har disse dagene så tenker jeg på disse punktene nedenfor. 

 • Påminn deg selv på hvorfor du vil gå ned i vekt eller gjøre en livstilsendring. Det er mange grunner til dette. Tenk på det øyeblikket du bestemte deg for at du ikke vil leve slik du gjorde i forkant av livsstilsendringen. Det er din kropp og du bestemmer selv hva du skal gjøre med den. Man kan møte litt motgang i blant, men husk at du kan oppnå det du ønsker hvis du jobber hardt nok. 
 • Vær positiv. Det som skjer med mange mennesker er at man begynner med masse motivasjon også daler den fordi det ting går litt treigt. Man må fortelle seg selv at man ikke skal gi opp og dette klarer man. Det går bra å ha noen dager som man føler at man står stille, men man kommer forbi disse dagene. 
 • Sett deg selv mål. Det som hjelper for er å ha mål å gå utifra. Man må ikke bli like fit som de instagrammodellene. Jeg vet hvor mye jobb det er bak det og håper jo at jeg en dag oppnår det. 
 • Bare start og ikke se deg tilbake. Ikke tenk på alt de dumme valgene du tok før.
 • Mange bruker vekt som motivasjon. Vekt som motivasjon kan være en kjempebra, men det er ikke alltid vekten viser nedgang. Man kan holde på vann fra dag til dag. Da kan det ødelegge motivasjonen din. Jeg bruker målebånd mye for det viser resultater mye bedre for meg. 
 • Når du har bestemt deg for å starte så si det enten høyt eller fortell det til noen. Med engang det er der ute er det vanskeligere å gi seg. Jeg startet blogg når jeg bestemte meg for å gjøre denne livsstilsendringen. Da er det på en måte ingen vei tilbake. 

Dette er noen av mine råd. Det er ikke sikkert at dette hjelper for alle. Til syvende å sist så må man finne det som hjelper deg. I disse dager så er det mange som føler at de har spist alt for mye god julemat. Hatt lange frokoster og generelt bare kost seg ekstra mye. Dette medfører at den første tiden av januar at det er stort trøkk på treningsstudioene og alle skal i gang med endringer som en del av nyttårsforsettene. Husk at det må være en varig endring, ikke bare i januar. 

PS! Bildet er lånt fra weheartit. 

Ukens spørsmål

Da var det tid for denne ukens spørsmål. Selv om det er romjul og så har jeg ikke lyst til å ta fri fra bloggen. Det gir meg så mye å få delt ting med dere. Et av mine nyttårsforsett er å blogge oftere. Så jeg tenkte at jeg bare like gjerne kan begynne med dette før nyåret.

Kunne du tenke deg å begynne med YouTube?

Jeg er ikke klar for å starte med youtube enda, kanskje en gang i fremtiden. Syns fortsatt det er kleint å snakke til kamera. Går greit med snapper, men ikke hele videoer på YouTube enda.

Hvordan får du hverdagen til å gå opp med bloggen når du har en liten en?

Jeg blogger som regel etter at hun har lagt seg så det går opp. Hun har begynt å legge seg i syv tiden så da har jeg hele kvelden fri. 

Du skrev et innlegg om mammatilværelsen, Hvordan går det om dagen?

Det går bedre, man har bare dager hvor man føler at alt er håpløst. Mammatilværselen har vært en berg og dal bane, men man elsker jo de gode stundene. 

Hva føler du om dobbeltdrapene i marokko?

Jeg føler vel det fleste som de alle fleste. Det var brutalt og forferdelig. Jeg har skrevet et innlegg om det som handler om alt for mye hat i verden. 

Hva er dine planer for nyttår? Hvordan få det til med en liten en eventuelt?

Iår har jeg ingen planer. Det blir en rolig kveld hjemme med god mat og se på det som er på tv bare. 

Er du alltid motivert til å trene og spise sunt? Går du ikke lei?

Nei jeg er ikke alltid motivert. Jeg er like menneskelig som alle andre og går like lei. Nå om dagen så er jeg lei av kostholdsplanen min og trenger en ny en fra nyttår tenker jeg. 

Når er neste gang du snapper for hverdagsmuslim?

​Jeg har ikke planlagt noe ny snappedag hos dem enda, men kan tenke meg en i januar kanskje. Får bare ta kontakt og høre med dem. 

Hvor gammel er din datter?

Hun er 9 måneder. Blir snart 10 måneder. Tiden har gått altfor fort=(. 

Hvordan setter du deg mål når du vil gå ned i vekt? Og har du klart å gå ned?

Jeg setter meg som regel målvekten som jeg hadde før vektoppgangen. I denne omgangen så er det pre pregnancy vekten. Jeg har gått ned 28 kg hittill, men har fortsatt en del igjen føler jeg. 

Hva motiverer deg? 

Det som motiverer meg mest av alt til  denne livsstilsendringen er at jeg vil komme tilbake til toppformen jeg hadde. Jeg vil følge meg sunn og sterk igjen. Det er det jeg savner mest av alt. 

Å få i seg nok vann

Jeg elsker vann og bruker det som tørstedrikk. Jeg hadde ikke klart meg uten det og tror jeg drikker opptil fire liter om dagen, men ikke alle er like flinke til å få i seg nok vann, så dermed tenkte jeg at jeg kan dele noen av mine tips til å få i seg nok vann. Hvor mye vann man skal drikke kommer an på hvor mye man trener, hvor mye man veier osv. Så det er individuelt for alle. Rådene fra myndighetene er at voksne som driver med moderat fysisk aktivitet bør drikke mellom 2-2,5 liter per dag. 

 1. Drikk et par glass rett etter at man står opp for å holde dere hydrert under morgenen, altså en god start på dagen. Det er er viktig å få seg vann etter en natts søvn. 
 2. Skaff deg en fin flaske. Da blir man motivert til å alltid ha den med seg og det blir på en måte et tilbehør. Jeg personlig kjøper meg nye flasker hele tiden. 
 3. Alltid ha en vannflaske ved siden av deg. Da blir man påminnet om å drikke utover hele dagen. 
 4. Drikk vann etter at du har vært på toalettet. Tenk at kroppen har kvittet seg med vann og man må fylle på. 
 5. Drikk vann før hvert måltid. Noen ganger tror man at man er sulten, men egentlig så er kroppen tørst. 
 6. Skaff deg en app hvor du dokumenterer vann inntaket ditt. Dette gir deg kontroll over hvor mye du får i deg. 
 7. Hvis du fortsatt syns det er vanskelig å få i deg vann. Sett på en alarm hver time som minner deg på å drikke vann. 
 8. Spis mer frukt og grønt som inneholder mye vann. Jeg lager mye smoothies og elsker det. 
 9. Ha for eksempel tre hårstrikker på venstre håndledd. Hver gang du har fullført en flaske med vann så tar du og flytter en hårstrikk fra venstre håndledd til høyre. 
 10. Ha en vane for å drikke vann hver gang du for eksempel sjekker telefonen. 

 

Min jul

Da var vi kommet til 1.juledag. Gårsdagen startet med julemorgen og tre nøtter til askepott. Åh som jeg elsker den. Nytt i år var at hun lille var like fortryllet som meg når vi satt å på den. Kanskje jeg allerede har overført den juletradisjonen. Sånn gikk nå formiddagen vår med reisen til julestjernen og jul med disney. Etter dette var det på tide å få stelt seg og få på litt penere tøy en pysjen før turen gikk videre til en tante hvor slekten ble samlet. Vi hadde mandel i grøten og god julemiddag.

Julen handler jo om å samles. Vi er jo muslimer så feirer ikke jul, men vi samles jo så på en måte så feirer vi julen. Jeg er vokst opp med å alltid være sammen med familien på julaften. Jeg er kjempeglad i pinnekjøtt og risgrøt. Desember måneden så lukter det både kanel, klementiner og pinnekjøtt her i huset. 

Dagen idag kommer til å gå til å se på masse fine julefilmer på tv og bare slappe av. 

For mye hat i verden

I disse dager har mange av tankene mine gått til at vi har for mye hat i verden. Det hatet splitter oss som menneskeheten og fører oss mer og mer fra hverandre. Det er vondt at det er slik og man vil jo ikke ha det sånn.

Som norsk marokkaner så går mange av tankene mine denne julen til de avdøde jentene som ble funnet i Marokko til deres foreldre. De skal gå denne julen i møte uten deres barn. Som foreldre selv så kunne jeg ikke tenke meg noe vondere enn å våkne opp til en sånn beskjed. Hvis noen hadde skadet eller brutalt drept min unge så hadde jeg vært helt knust. Det er noen alle foreldre bare ikke kan ta innover seg. 

Det var så brutalt og forferdelig. Ingen skal måtte oppleve noe slikt. Det der er noe vi absolutt ikke står for. Drap, tortur og ondskap er ikke en del av oss. Det er ikke akseptert. Mine tanker denne julen går til disse stakkars foreldrene som har mistet sine. 

Fra en mamma til en annen

Fra en mamma til en annen. Har du noen gang låst deg inn på badet fordi du trenger en pause? Følt på at det å dra til butikken alene er fritid. Sittet i bilen og dyttet i deg mat som du ikke vil at noen skal se at du spiser. Grått fordi du har kjeftet på ungen din for en bagatell også fått dårlig samvittighet. 

Vært så trøtt at du føler at du ikke makter hverdagen og ungen har nok en søvnløs natt. Man hadde gjort hva som helst for en powernap, men det er ikke mulig da det er 100 oppgaver som ikke er fullført. 

Bestilt take away eller en form for hurtigmiddag for idag strakk ikke tiden til. Også får man dårlig samvittighet for dette. Man skal jo rekke å lage mat fra bunnen av hver eneste dag. Man er jo i permisjon. 

Når man prøver atter en gang å komme inn i klærene som passet før man ble gravid og fikk barn. At man har et så stort ønske om å kunne få de klærene på seg og føle seg fin igjen. Eller bare det å gå i butikkene og ikke alltid ende opp i barneavdelingen. 

Til deg som føler deg alene uansett om man sitter i en folkesamling eller er alene. Ingen fortalte meg om ensomheten man kan kjenne på i barselperioden. Det er ikke alle barselgrupper eller åpen barnehage passer for. 

Husk at du er god nok. Du er viktig. Du er best i alt for den lille. Denne perioden går over og plutselig så savner du hele baby perioden. Dette er bare en fase i livet. Den er slitsom, utfordrende, men til slutt vil dette være verdt det. 

Vi er dessverre ikke så flinke til å snakke om det og støtte hverandre opp. Du er mer enn god nok uansett hva du syns. For din lille er du faktisk helt perfekt. 

Hvorfor funker ikke slankekurer?

Her om dagen så jeg på en dokumentar på Netflix om slankekurer og hvorfor de ikke funker. Markedet for slankemidler er en milliardbusniss. Og hvorfor er det så mange av oss som slanker seg konstant? Hvilken diett skal man følge? Det kommer jo hele tiden nye. 

Diettene man ser som årets nye er som regel det samme som går igjen og igjen. Bare på litt forskjellige måter, men en ting de har til felles er at det er som regel ikke noen vitenskapelig hold i dem. Å gå på 5-2, lav karbo, lav fett eller diverse andre dietter funker for noen. Men for alle de det ikke funker for så er svaret enkelt. Det funker ikke fordi man ikke klarer å holde seg til dem. Man føler seg så utrolig mislykket når det ikke funker for akkurat deg og det er mest pga måten de reklameres på. I følge reklamene så sies de å være effektive og at man ser resultater på kun en måned noen ganger. 

Idag har vi i den vestlige verden altfor lett tilgang på mat. Etter andre verdens krig ble transportmetodene våre enklere. Folk begynte å få seg biler. Mat ble mer bearbeidet. Folk begynte dermed å spise mer kalorier og bevege seg mindre. Dermed startet slankebølgene. Matindustrien la opp til spise flere kalorier og slankeindistrien ville tjene penger på folk som hadde lagt på seg. 

Slanking handler om mer enn bare viljestyrke. Kroppen motarbeider seg vektnedgang. Så man må konstant vedlikeholde det ved hjelp av trening og holde et sunt kosthold. Til syvende å sist så handler vektnedgang om å innta mindre kalorier enn man bruker. 

Ukens spørsmål

Jeg har bestemt meg for å begynne med ukens spørsmål da jeg får en del spørsmål på sosiale medier. Har derfor samlet store og små spørsmål her. 

Hva er ditt beste minne fra 2018?

Mitt beste minne fra 2018 var da min lille prinsesse ble født. Den dagen hun ble født forandret hele livet mitt seg. Det handler ikke om meg lenger. Alle valg jeg tar handler om henne. Hun er alltid der og jeg vil alltid være moren henne. Alle andre roller jeg hadde blir overskygget nettopp dette. Først og fremt er jeg en mamma. Og det går ikke an å beskrive hva det vil si å være en mor. Det er noe som må oppleves for å skjønne det. 

Hvordan går det med leggingen av hun lille?

Det går mye bedre. Her fått mange tips fra både lesere og helsestasjon. Det jeg begynte med var å ha faste rutiner på kvelden og lære henne at rommet og sengen ikke er skummel. Jeg satt ved hennes side og trøstet og forklarte at nå er det natta. I begynnelsen ble det mye skriking, mens nå i det siste så sovner hun uten noe motstand og sover faktisk mye bedre enn før. Det som også hjalp veldig var å kutte ut den ene luren på dagtid.

Hvordan overlever du med oppstykket søvn?

Det er faktisk ikke så oppstykket lenger, men da det stod på som verst så måtte jeg bare sove når hun sov. Jeg gjør faktisk det enda og blir litt stresset hvis jeg legger meg for seint på kveldene. Dagene hvor jeg kunne sove lenge er for lengst over. 

Hva er din favoritt mat?

Jeg elsker pasta. Kan faktisk spise det hver dag uten å bli lei. Nå er det en god stund siden jeg har spist det og savner det faktisk, men vet at hvis jeg unner meg det så husker jeg hvor mye jeg elsker det. Da kan jeg finne på å spise det flere dager på rad. 

Er du fornøyd med stokke trailz?

Jeg er kjempe fornøyd med vognen. Eneste ulempen er at den er litt stor. Vi har en liten bil så bagasjerommet er fullt når jeg har med vognen på tur. Jeg prøvde en del vogner før jeg kjøpte denne og det var ingen av de andre som bestod min test. Hvis jeg bare skal på et senter og kjører bil så tar jeg med meg min reisetrille. Den er veldig kompakt og hadde den med som håndbagasje når vi var ute og reiste i høst. Men favorittvognen er trailz. Både når det gjelder komfort for henne og meg, Hun kommer høyt opp og må ikke bøye meg. Nylig gikk vi også over til sitte del og det jeg liker ved den er at den kan vendes begge veier. For øyeblikket så vender hun mot meg så hun får kontakt med meg. 

Hvordan får du hverdagen til gå opp med så mye trening og en liten ?

Grunnen til at jeg får dette til å gå opp er fordi de har barnepass på studioet mitt og jeg trener alltid på morgenen. Hadde jeg ikke trent da så hadde det uansett blitt trilleturer eller dødtid på sofaen foran tv-en. 

Hva er ditt beste tips for å få motivasjon til å begynne å trene?

Tenker man på å begynne å trene så må man bare kaste seg selv ut i det. Den første tiden jeg er alltid full av motivasjon og kan fort finne på å trene 6-7 ganger i uken. Jeg blir overgira og får så mye energi.Det viktigste er å ikke ta i for mye i begynnelsen for man kan bli lei. Jeg kommer fort i rutinene og får meg selv til å elske den energien jeg får i hverdagen. Dørstokkmilen kan virke stor til tider, men tenker alltid at jeg angrer aldri etter en treningsøkt så det er bare å komme seg ut. 

Hva gjør du på en day off?

Jeg vet ikke hva en day off er lenger. Kanskje det har noe med at jeg er i permisjon og det føles som om nesten alle dager er day off, men samtidig ikke. Jeg er mye mer sliten nå enn jeg var da jeg jobbet. Jobb er 8 timer også er det hjem å slappe av. Å ta seg av en baby er en jobb som går over 24 timer i døgnet. 

Tjener du penger på bloggen?

Jeg er fortsatt i en startperiode så nei. Dessuten så gjør jeg ikke dette for å tjene penger. Jeg har alltid hatt et stort ønske om å dele og det er hovedgrunnen til at jeg gjør dette. De som kjenner meg og har følgt mine sosiale medier en stund ser dette. 

 

Beauty

Før jeg fikk barn hadde jeg alltid tid til å sminke meg, Neglene var alltid på stell og hudpleierutiner var alltid på stell. Etter at jeg fikk barn så sminker jeg meg kanskje 1 gang i  måneden. Negler har jeg ikke fikset på hvertfall et år, samt hudpleie er nedprioritert. Jeg føler at jeg konstant ser sliten ut. Jeg er en type person som elsker å sminke meg, men jeg prioriterer ikke det lenger. Det er morgenstell av meg og henne som gjelder. Jeg drømmer om falske øyevipper for da ser man så fresh ut med en gang man står opp og har automatisk et åpent og våkent blikk. Flotte negler hadde også vært noe, men så kommer baksiden av vipper og negler. 

Med vippene så måtte jeg alltid sove på ryggen for å ikke ødelegge dem. Kunne ikke klø meg i øyet også må man fylle på ca hver tredje uke. Det tok lang tid å fylle de på og det koster en del i lengden. Negler er flott, men ser for meg at det blir litt problematisk med en baby i hus. Kommer sikkert til å ødelegge de alt for fort. 

Det jeg har begynt med som jeg bare må huske hver kveld er å bruke vippeserum. Jeg bruker vippeserumet fra stimulash fusion. Jeg har brukt det tidligere og fikk flotte og fine vipper av det. Jeg ser stor forskjell når jeg bruker det kontra når jeg ikke bruker det.

Jeg har alle hudpleieproduktene man kan tenke seg at man trenger og har endelig begynt å bruke dem. Nå som kulden herjer så ser jeg lett at jeg får tørre partier hvis jeg hopper over de rutinene en dag. Det jeg bruker daglig er rens, serum, øyekrem, dagkrem og nattkrem. Jag peeler to ganger i uken og maske to ganger i uken. For at huden min skal holde seg fin så må jeg gjøre disse tingene. Jeg får utbrudd og får dårlighud med engang jeg hopper over det. 

Bildene i dette innlegget har jeg ikke tatt selv men lånt fra weheartit. 

 

Slik får jeg til en ting jeg savnet i hverdagen

Reklame | Storytel

 

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om ting jeg skulle ønske jeg kunne begynne med igjen. På den listen så stod det blant annet at jeg ønsket å lese bøker igjen. Jag har fortsatt ikke fått til dette, men har funnet en annen måte å få til dette på. Jag har nemlig begynt å bruke storytel når jeg er ute på trilletur. Som de fleste småbarnsforeldre vet så blir det en del av disse turene til å få ungen til å sovne. Det er godt å ha med storytel på tur og få hørt på bøkene jeg ellers ikke rekker å lese. 

For kun 199 kr i måneden får du ubegrenset tilgang til et helt bibliotek med tusenvis av norske, svenske og engelske lydbøker og e-bøker, direkte fra mobilen. Du kan laste ned bøker til offline slik at du kan lytte og lese selv om du ikke har tilgang til nett perfekt for lange flyreiser! Velg blant kritikerroste bestselgere, spennende krim, biografier, serier og barnebøker.

Les og lytt så mye du vil - prøv gratis i 14 dager!

 

https://track.adtraction.com/t/t?a=1103690622&as=1277487647&t=2&tk=1

Mandagsmorgen

God morgen fra meg. Jeg har hatt en urolig natt med hun lille og har allerede vært lysvåken siden kl 4 i natt. Her prøvd å legge meg til å sove igjen men det nytter ikke så her setter jeg lys våken og hamrer løs på tastaturet. Idag virker det ikke som om jeg har behov for morgenkaffen engang. Klokken er snart 8 men er fortsatt en ro i hele huset. Vi skal være på en gruppetime om 45 minutter, men hun lille sover så tungt at jeg ikke har lyst til å vekke henne. Her heller ikke lyst til å drasse henne ut i kulden akkurat nå, men ut må vi idag. Vi var hjemme i hele går og jeg kjedet meg veldig. Ellers på planen idag så er det vel bare å få unna litt handling som jeg ikke fikk gjort igår.

Nå er det en ny uke og den starter snart på treningsstudio. Jeg har også gått inn for å lage meg en ny kostholdsplan da jeg begynner å bli lei av den jeg følger nå. En del av meg ber meg bare holde ut og vente til nyåret før jeg starter et nytt prosjekt sånn sett. Jag husket forresten å veie meg på fredagen så nedenfor kommer tallene jeg satt igjen med forrige uke. Fortsatt blid og fornøyd med de. Ønsker alle en god start på uken. 

Startvekt: 87,9 kg

 Høyde:163
Mål før julen: 80kg
 

Oktober 2018
26. oktober (1): 87,9kg (-kg)

November 2018
02. november (2): 86,9kg (-1kg)
09. november (3): 86,2 kg (-0,7kg)
16. november (4): -87,2 kg (+1kg)
23. november (5): -- kg (-kg)
30. november (6): -- kg (-kg)
 
Desember 2018
07. desember (7): 86,4kg (-0,8kg)
14. desember (8): 85,8kg (-0,6kg)
21. desember (9): -- kg (-kg)

Total vektnedgang: -- kg

Jul i vinterland

På fredag var vi en tur på jul i vinterland nede i Oslo sentrum. Det var så koselig og nå føler jeg at julen er rett rundt hjørnet. Eneste ulempen var at kulden har kommet for fullt her i Oslo. Hun lille var godt pakket inn med ulldress og varm vinterpose så hun kjente det ikke. Men her derimot som hadde sko som ikke var foret samt en vinterjakke som jeg ikke får lukket kjente det godt i kropp og sjel. Jakken som ikke lukkes var ikke så ille da jeg har godt ullskjerf samt ullgenser under. Fottøyet derimot kjente jeg virkelig. Å fryse på føttene er det verste som finnes. Jeg endte faktisk opp inne på arkaden og kjøpte meg foret sko som var varme og gode. Etter det ble det en tur nedover til jul i vinterland hvor vi koste oss med churros med nutella og eplegløgg. Nytt i år var også at de hadde en tunnel med flotte lys. Grunnet kulden løp vi oss gjennom hele julemarkedet og dro videre på en varm kafe og satt litt der. Vi velge feil dag å gå ut på. Så jeg vil ta meg en tur tilbake når det er litt mildere vær. 

I skrivende stund sitter jeg på sofaen etter å vasket hele leiligheten. Det er søndagsåpent og er et par ting jeg trenger så sitter å vurderer om vi skal ta oss en tur ut. Tenker at jeg like gjerne kan få unna handlingen nå mens jeg er ledig akkurat nå. Men igjen så tenker jeg at det er sikkert fullt overalt ute nå som det nærmer seg jul og alle løper rundt og må få unna de siste julegavene. Jeg må ta en beslutning snart og komme meg videre med dagens planer. 

 

Mine nyttårsforsetter

På denne tiden av året så begynner jeg alltid å tenke på nyttårsforsetter. Nye mål og ting jeg setter meg for det nye året. 2018 har flydd av gårde mer enn noe annet år har gjort for meg, sånn er det når man får barn sies det. Jeg har alltid kjempe motivasjon i januar til å bli kvitt alle de dårlige uvanene jeg har tillagt meg i året som var. Her er min liste med nyttårsforsetter. 

 • Ikke noe mer stopp når det gjelder hverken kostholdsplan eller trening. 
 • Godtestopp. Det funker ikke å kose meg med det heller. Jeg kan ikke ha det i hus for jeg går tilbake til det skapet hele tiden. 
 • Mer hverdagsaktivitet. Gå av en stopp før på bussen f eks. Slutte å kjøre overalt ellers. 
 • Gå flere turer. Frisk luft er godt for både meg og henne. 
 • Møte venninner oftere . Det er bare en kabal å ting til å gå opp, men alltid koselig når man møttes. 
 • Blogge oftere. I det siste har jeg hatt litt skrivesperre og hatt litt lite motivasjon generelt. 
 • Bli A-menneske. Jeg har en unge, men elsker å legge meg tilbake etter. Hvorfor kan jeg ikke bare sprette opp kl 7 og få alt unnagjort. 
 • Aldri mer samle klesvasken. Jeg er så lei av den kleskurven. Kommer aldri i mål på en måte. 

 

Veiedag for første gang på tre uker!!

Idag husket jeg å gå på den vekten. Det går veldig treigt. Dette grunnet at jeg ikke har følgt verken treningsprogram eller kostholdsplan strukturert i det siste. Jeg var faktisk redd for at vekten skulle vise masse i pluss, men det gjorde den heldigvis ikke. Så med tanke på hvordan jeg har spist og hvor lavt aktivitetsnivået mitt har vært så er jeg fornøyd, men det betyr ikke at jeg er fornøyd og har nådd målet mitt. Jeg har bare to uker til før jul og ser at jeg må lage meg en nytt veie skjema over nyttår og sette meg nye mål. 

Startvekt: 87,9 kg

 Høyde:163
Mål før julen: 80kg
 

Oktober 2018
26. oktober (1): 87,9kg (-kg)

November 2018
02. november (2): 86,9kg (-1kg)
09. november (3): 86,2 kg (-0,7kg)
16. november (4): -87,2 kg (+1kg)
23. november (5): -- kg (-kg)
30. november (6): -- kg (-kg)
 
Desember 2018
07. desember (7): 86,4kg (-0,8kg)
14. desember (8): -- kg (-kg)
21. desember (9): -- kg (-kg)

Total vektnedgang: -- kg

Marokkansk suppe

 

I disse dager så faster jeg og når jeg faster så er det obligatorisk for meg med marokkansk suppe. Denne suppen spiser vi først og fremst i ramadan, men syns også det er godt på kalde vinter dager. Jeg syns den er mektig og det holder denne til middag for min del. 

Ingredienser

2 gulrøtter

1 løk

2 hvitløksfedd

1 stilk av stangselleri 

1 neve koriander

2 ss tomatpure

250 g kjøttdeig/storfekjøtt

1 ts kumin

1ts pepper

1ts malt paprika

1 ts ingefær

1 ts gurkemeie

1 ts salt

2 grønnssaksbuljjong

2 ss solsikkeolje eller annen mat olje

2 liter vann

2 dl vermecill 

3 ss mel til å lage mel jevning som man skal ha i mot slutten

Skrell og skjær gultrøttene i biter. Legg i food processor. Legg også i koriander, hvitløk og stanselleri i biter. Skjør til en fin paste. Ha i dette i en stor gryte med litt olje og tomatpuren. la det surre litt før du tilsetter det du skal ha av kjøtt. Ha i krydderene og la kjøttet få litt farge før du tilsetter vannet og buljongene. La det hele sitte å koke i ca 45 min før du lager en mel jevning samt vermecillen helt mot slutten. Serveres med litt sitronsaft. Vel bekomme. 

 

Grått ute og altfor korte dager

Er det bare jeg som blir så tiltaksløs enkelte dager når det er grått og kaldt? På sånne dager så kan jeg finne på å avlyse alle planer og bare bli luskende hjemme. Ikke er jeg særlig effektiv hjemme heller. Blir skikkelig sofasliter. Med kosedress og tøfler hele dagen. På dager som dette vil jeg droppe hele kostholdsplanen og treningsøkter.  Jeg føler for å bare sitte foran tven og ikke gjøre noen verdens ting. For å ikke snakke om å ha et ønske om å sluke hele kjøleskapet. For jeg blir sånn at når jeg ikke trener så klarer jeg ikke å holde kostholdsplan. Det burde jo vært motsatt. Når man trener da har man råd til å unne seg noe godt i form av kalorier, men sånn er nok ikke hodet mitt bygd. Så derfor kan ikke jeg droppe øktene mine.

Det er ikke hver dag jeg kommer meg til treningsstudio med en liten en men kompenserer på disse dagene ved å ta en økt i stua. Er så mange bra treningsvideoer på youtube som virkelig får pulsen opp og svetten igang. Jeg har også opplevd å faktisk bli støl og stiv av disse øktene i blant, men alliakvel så syns jeg ikke disse øktene er bra nok. Jeg har innstilt meg på at jeg må på studio for å få den mest effektive treningen. Dette stemmer overhodet ikke. Den beste treningen du kan ha er jo hverdagstrim. Å holde seg aktiv gjennom hele dagen. Jeg har en fitbit som ber meg være aktiv i minst 14 timer av døgnet. For at den skal registrer aktivitet så er det minst 500 skritt i timen tror jeg. Dette er en funkskjon som jeg liker veldig godt. 

Forskjellen på nå og før var at vinterhalvåret bestod av altfor mange slike dager. Nå skal jeg ikke miste en eneste treningsøkt. For på de tunge dagene så blir mestringsfølelsen så god når treningen er gjennomført. Bare det å komme ut av døren gjør det bra. Man angrer jo aldri etter en treningsøkt. Den mestringsfølelsen etterpå er utrolig deilig. På de tungene dagene så er den følelsen ekstra god. Kulden, ja den må jeg bare tåle. Finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær sies det.

For å få meg selv til å føle meg bedre idag så har jeg laget marokkansk suppe som jeg skal ha til middag. Det varmer godt og smaker ekstra godt nå som forkjølelsen fortsatt herjer med meg. Vil ikke gå over denne gangen kjenner jeg. 

Hjemmelaget ansiktsmaske

Jeg har begynt med hjemmelagde ansiktsmasker igjen og det er jeg veldig glad for. Sitter i skrivende stund med en maske på huden og føler at den blir bedre allerede. Gjør jo sikkert ikke det men liker å tro det. Må huske å fortsette med dette slik jeg gjorde før for å få noe virkning. Masken jeg sitter med nå er en gurkemeiemaske. Oppskrift kommer under. 

1ss naturell youghurt

1ts malt gurkemeie

1ts sitronsaft

Rør alt om og påfør på huden i 15-20 min, eller til masken har tørket. Vask av. Det jeg liker med denne masken er at gurkemeie virker på betente områder. Så når jeg har litt hud som er i ulage og ikke oppfører seg så er denne veldig fin. Sitronsaften lysner huden over tid og fjerner overflødig fett. Og youghurt tilfører fuktighet. Jeg har en fukt fattig hud som er jeg syns er vanskelig å finne en perfekt krem til. Samt på denne årstiden så er det så stor variasjon i klimaet at jeg ofte har tørre partier. Så nå får jeg bare fortsette med denne masken så får jeg den fine huden min tilbake . 

Sykdom i huset

Denne siste uken så har vi ligget rett ut pga sykdom. Jeg begynner å komme meg på beina og igår ble hun lille dårlig. Skikkelig feber og sår hals på henne. Så hun verger seg for mat og alt er bare vondt stakkars. Ville heller vært syk en uke til istedenfor at hun blir syk, men sån funker det dessverre ikke. 

Jeg har ikke hatt overskudd til bloggen eller noe særlig annet denne uken. Har kun gjort det som er absolutt nødvendig og det har vært å ta med av henne. Vi har vært hjemme hele uke og igår var første gang iløpet av hele uken at vi var ute og tok oss en trilletur mest for å få henne til å sove. Det fungerte da. 

Ellers har hele treningsplan og kostholdsplan gått rett vest denne uken og jeg har nesten ikke beveget på meg. Føler at det er en stor del av meg som mangler og jeg kjeder meg, men jeg trengte ro for å bli bedre. Nå håper jeg bare hun lille er i bedre form imorgen sånn at vi kan komme nogenlunde i rutiner igjen imorgen. 

Akkurat nå har jeg lyst på litt feel good mat så vurderer å lage en gryte av noe slag selv om kroppen min skriker mest etter banankake. Vi får se hva det blir til. 

Men forresten er det noen andre førstegangsmødre som blir så usikre når de er syke. Feberen hennes herjer og hun er uke seg selv. Hun sitter for eksempel aldri i ro mens nå har hun sittet på fanget mitt i en time nesten og sett på Disney junior. Vil bare ha kos og fred hun å virker det som. Lurer egentlig på om det blir for dumt å ta henne på en trilletur. Hvordan er det med frisk luft når de er syke? Åh så usikker man blir til tider.