Vegetarsøndag

God søndag formiddag. Her i huset har vi vært oppe siden altfor tidlig og angret veldig på at jeg var oppe seint igår når hun lille våknet idag tidlig og absolutt ikke skulle sove lengere. Men tro det eller ei, jeg kommer til å gjøre det samme igjen neste helg for man glemmer ting så fort. 

Inatt ble også klokken stilt og før så betydde det at man kunne sove en time ekstra. Det kan umulig ha vært folk med barn som fant på dette med at vi skal stille klokken. Nå tar hun lille seg en lur og ville egentlig støvsuge hele huset en utsetter det til hun har våknet igjen for vil ikke vekke henne. Hvis hun ikke får denne formiddagshvilen så blir kvelden et sant mareritt. 

En ting som jeg syns er vanskelig i hverdagen er å konstant finne ut av hva vi skal ha til middag. Så vurdere å begynne med middagsplaner for hele uken. Det gjør det jo mye enklere å handle inn også. Nå for tiden føler jeg at jeg drar til butikken nesten hver dag for å handle ting. Dette til tross for at vi handler alt av kjøtt og kylling i Sverige. Så nå må det bli slutt på dette. 

Idag skal vi ha en av mine favoritt supper på høsten.Nemlig en spicy gulrotsuppe. Generelt er jeg veldig glad i supper og gryter på høst tid når det blir mørkere og kaldere ute. Supper og gryter er feel good mat som varmer i kropp og sjel. Samtidig som det er lett, godt, sunt og metter godt. Man kan nesten ikke feile på det. Legger ved oppskriften jeg bruker på min gulrotsuppe. I oppskriften under så er den med kylling men vi har vegetar søndag og jeg har derfor droppet kyllingen for oss idag. 

Spicy gulrotsuppe – 4 porsjoner

1 løk, finhakket

2-3 ss nøytral olje

2 fedd hvitløk, finhakket

1-2 rød chilli

1 ts malt paprika

1 ts gurkemeie

600 g gulrøtter i biter

100 g poteter i biter

1 l kyllingkraft eller buljong.

Salt og pepper smaker du til

TILBEHØR

Kylling filet i biter(kan sløyfes)

Creme fraiche eller liggende

Fersk koriander

 Fremgangsmåte

Skrell og skjær gulrøtter og poteter i biter. Finhakk løk, chilli og hvitløk. 

Ha olje i en gryte, tilsett løken og la den frese til den er myk og blank, ha deretter i chilli,hvitløk og krydder. La det ligge ett par minutter mens den surrer  og ha i buljongen samt gulrøtter og poteter. La alt dette koke i 30-35 min til alt er mørt. Hell over i en blender eller bruk en stavmikser og kjørt det til det ikke er noen klumper igjen. Server med kylling, creme fraiche og koriander. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg