Overnight oats

God tirsdagsmorgen.I skrivende stund sitter jeg og hun lille og inntar en veldig sein frokost. Hun våknet ikke før halvt ti idag. Skjønte ingenting og bråvåknet og gikk for å sjekke om hun pustet, men joda hun sov utrolig godt. Så fikk meg litt egentid på morgen idag som gikk til å å sette på klesvask og rydde kjøkkenet.

En annen ting vi våkent til på østlandet idag var et helt hvitt teppe over hele landskapet. Det har snødd i natt. Når jeg var yngre så var det noe av det beste som fantes å våkne opp til den første snødagen. Da var det frem med dress, støvler og akebrett. Man ble jo oppriktig lykkelig og ville bare ut. Nå i voksen alder sitter jeg her og inntar frokost. Har slått på varmen i bilen sånn at den smelter raskt nok og jeg slipper å ta så mye av det. Hvordan tiden forandrer seg. 

Nedenfor kommer det en oppskrift på det jeg sitter å spiser akkurat nå . Jeg elsker mat som så og si lager seg selv. Dette er en av disse. Jeg lager den kvelden før. Legger det i kjøleskapet og står opp på morgenen, slår på kaffemaskin lager meg en kopp kaffe og vips der er maten klar. Veldig kjekk mat å ha med to go også. Noen ganger pleier jeg å spise den på vei til jobb på bussen. 

 

  • 1,5 dl havregryn
  • 2 dl melk
  • 0,5 dl gresk yoghurt naturell, gresk yoghurt med vanilje eller magker kesam/vaniljekesam
  • 1 ss chiafrø, linfrø, solsikkefrø eller en frøblanding (kan sløyfes)
  • 1 klype salt
  • Syltetøy eller frossen frukt 

  

Bland alt sammen ha det i et syltetøyglass eller lufttett plastboks, og den er klar til å nytes dagen etter.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg